Van Veen Coaching | Stress en burn-out
15829
page-template-default,page,page-id-15829,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Stress en burn-out

Van werkstress naar werkplezier

Stress- en burn-out

Als erkend stress- en burn-out coach help ik als werknemers spanningsklachten ervaren. Van stress kan je overspannen of burn-out worden. Op dat moment is het belangrijk dat je professionele hulp krijgt en inzichtelijk krijgt wat de oorzaak is van de stress. Door middel van een uitgebreide analyse en stappenplan ontdek je wat jij zelf kunt doen om te herstellen en beter in balans te zijn. Van werkstress naar werkplezier.


Als je last hebt van stress, zit je niet lekker in je vel. Jij en/of je omgeving merkt dat je anders bent en reageert. Stressklachten ontstaan doordat er meer van je gevraagd wordt dan je denkt waar te kunnen maken. Op een gegeven moment is je batterij leeg en kan je het werk niet meer volhouden met als gevolg dat je ziek wordt. Vaak komt dit door een disbalans tussen energiegevers en zaken die energie kosten. Ook de manier waarop je in het leven staat en je omgaat met stress speelt een rol.


Stress- en burn-out coaching

Het programma is erop gericht je weerbaarheid en vitaliteit te vergroten. Je leert beter omgaan met stressklachten en te herstellen van stress of burn-out. Het is om in eerste instantie te herstellen van de stressklachten (de batterij weer op te laden) en vervolgens het werkplezier terug te krijgen (duurzame re-integratie). Soms is het nodig om verder te kijken en je te heroriƫnteren op je loopbaan.
Een traject kan uit 8 stappen bestaan. Ieder traject is maatwerk, want iedereen is uniek. Dat betekent dat we gedurende de afspraken samen kijken welke stappen nodig zijn.


De stappen kunnen zijn:

1. Oriƫntatie: kennismakingsgesprek en doelen vaststellen
2. Analyse: eerste analyse van de stressklachten -en bronnen
3. Herstel van conditie en energie
4. Omgaan met stress, emoties en valkuilen (perfectionisme, onzekerheid, piekeren enz.)
5. Versterken van competenties en talenten
6. Wie ben ik? In kaart brengen van de talenten, drijfveren en zingeving
7. Past mijn werk en de sociale omgeving bij mij?
8. Re-integratie en werkhervatting inclusief terugval preventie


Begeleiding vindt plaats op het vergroten van het persoonlijk inzicht, energiegevende factoren en energievreters. Andere onderwerpen kunnen vanzelfsprekend ook op tafel komen.


Wat kost een traject?

Na de intake wordt er een offerte opgesteld. De kosten voor de stress en burn-out coaching worden vaak betaald door de werkgever. Overleg daarom van tevoren met je werkgever of je een afspraak mag inplannen.