Van Veen Coaching | Outplacement
15449
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15449,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Outplacement

Het outplacementtraject bestaat uit 2 fases, die chronologisch verlopen.

Fase 1: Loopbaanoriëntatie bij outplacement

In de loopbaanoriëntatie fase gaan we samen op zoek naar werk dat bij je past (o.a. talenten, competenties, ambities, werkplezier en passie). Vanzelfsprekend onderzoeken we ook welke mogelijkheden de arbeidsmarkt momenteel biedt, zodat er een realistisch loopbaanperspectief ontstaat.

Om de arbeidsmarkt op te gaan, is het belangrijk om de eerste fase van het outplacement traject te hebben afgerond, zodat het duidelijk is “wie je bent”, “wat je kan” en “wat je zoekt”. Het rouwproces rondom verlies van een baan of eventuele (fysieke) beperkingen is afgerond. Kortom: je bent positief en enthousiast om weer aan het werk te gaan en daarmee klaar voor het vinden van nieuw werk. Deze fase wordt afgesloten met een concreet loopbaanplan.

Fase 2: Werk vinden bij outplacement
In deze fase van het outplacementtraject gaan we daadwerkelijk aan de slag om vacatures te vinden en te solliciteren. De begeleiding richt zich ook op “hoe je het beste jezelf kunt profileren op de huidige arbeidsmarkt” door middel van jobmarketing. Je leert hoe je jezelf (beter) kunt presenteren op social media, sollicitatie- en netwerkgesprekken. Het CV en de motivatiebrief worden besproken en verbeterd.

Kennismakingsgesprek en offerte outplacement
Na een (gratis) kennismakingsgesprek, maak ik een offerte op. Deze is “op maat” en afhankelijk van je persoonlijke situatie en het (toegekende) budget.