Van Veen Coaching | Outplacement
15449
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15449,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Outplacement

Van Veen Coaching is de specialist op het gebied van Outplacement, reïntegratie en loopbaanadvies.

Outplacement heeft als doel het vinden van een nieuwe passende werkkring of bestemming.

In een outplacement traject (her)oriënteer je jezelf op je loopbaan en maak je zodoende een goede, weloverwogen keuze om je carrière voort te zetten.

Het outplacementtraject bestaat uit 2 fases, die chronologisch verlopen (fase 1 moet eerst doorlopen zijn, voordat fase 2 succesvol van start kan gaan)

 

Fase 1: Loopbaanoriëntatie bij Outplacement
In de loopbaanoriëntatie fase gaan wij op zoek naar welk werk bij je past (o.a. talenten, competenties, ambities, werkplezier en passie). Vanzelfsprekend onderzoeken wij ook welke mogelijkheden de arbeidsmarkt momenteel al dan niet biedt, zodat er een realistisch loopbaanperspectief ontstaat.
Om de arbeidsmarkt op te gaan, is het belangrijk om de eerste fase van het outplacement traject te hebben afgerond, zodat het duidelijk is “wie je bent”, “wat je kan” en “wat je zoekt”. Het rouwproces rondom verlies van baan of eventuele (fysieke) beperkingen is afgerond. Kortom: je bent positief en enthousiast om weer aan het werk te gaan en daarmee klaar voor het vinden van werk. Deze fase wordt afgesloten met een concreet loopbaanplan.

 

Fase 2: Werk vinden bij Outplacement
In deze fase van het Outplacementtraject gaan we daadwerkelijk aan de slag om vacatures te vinden en te solliciteren. De begeleiding richt zich ook op “hoe je het beste jezelf kunt profileren op de huidige arbeidsmarkt” d.m.v. jobmarketing. Je leert hoe je jezelf (beter) kunt presenteren op Social Media, sollicitatie- en netwerkgesprekken. Het CV en de motivatiebrief worden besproken en aangepast.

 

Kennismakingsgesprek en offerte Outplacement
Na een (gratis) kennismakingsgesprek, maken we een offerte op. Deze is “op maat” en afhankelijk van iemands persoonlijke situatie en het (toegekende) budget.